Nieuws

2016 Bedankt en tot volgend jaar !Zo, dit jaar hebben we extra dagje nodig om bij te komen :) Wat een geweldig weekend hebben we weer gehad, prachtige omstandigheden voor SUP & Surf. Beide dagen het water op met fantastisch weer...door alle positieve reacties kijken we nu al weer uit naar de volgende editie op 16 & 17 september 2017, CU in Makkum.

The RealTrip 2016
 
Na de succesvolle doorstart in 2014 was het afgelopen weekend tijd voor de derde editie van The RealTrip “nieuwe stijl”. Dat het nieuwe format aanslaat werd afgelopen maanden wel duidelijk, nog nooit was dit event zo snel uitverkocht. In minder dan drie weken werden alle 235 startbewijzen voor het onderdeel windsurfen uitgegeven. Door dit grote aantal deelnemers waren er dit jaar maar liefst 10 verschillende classes waarin werd gestreden, met onder andere zelfs een Tandem class.
 
Alle deelnemers werden in Makkum onthaald met werkelijk prachtige weersomstandigheden. Met temperaturen ruim boven de 25 graden en gedurende het grootste deel van de dag minimale wind konden met name de SUP deelnemers een nieuw parcours afleggen. Voor de windsurfers zat de kers op de taart aan het einde van de zaterdagmiddag. Door uitstekend werk van de lokale weerman en intensief overleg met de waarnemers op het water en wedstrijdleiding bleek het uiteindelijk mogelijk om een volledige long-distance heat te varen. Bijna het gehele startveld ging van start en beleefden een mooie race op het uitgestrekte IJsselmeer.
 
Al met al voldoende voor vele happy face na de race en aansluitend met een lekker gevoel naar de BBQ (Ruim 300 man…) ,  Super-Party met de traditionele Tombola en de toffe DJ’s.
 
Zondagochtend in de vroege uurtjes was het wellicht voor iedereen nog even lastig wakker worden, wederom schitterend weer en helaas toch weer wat minder wind dan gehoopt. Dit was wel een mooie gelegenheid om op het strand uitgebreid alle stands van sponsors te bezoeken en het 2017 materiaal te bewonderen. De SUP’ers konden los met Fitness & Yoga clinics op de boards. Rond twee uur begon de spanning op het strand weer op te lopen, en inderdaad besloot de wedstrijdleiding om opnieuw de startprocedure in te gaan. Helaas lukte het uiteindelijk niet om de starten door te weinig wind.
 
In sneltrein vaart werd daarna de prijsuitreiking afgerond en verlieten alle deelnemers met een bigsmile het event-terrein. Uit verschillende hoeken werden veel complimenten gegeven voor de strakke organisatie en de prettige sfeer tijdens het event. Met deelnemers uit maar liefst 7 landen heeft de organisatie aangetoond dat de RealTrip zonder enige twijfel bestaansrecht heeft. Kortom, volgend jaar staat al weer op de agenda, het weekend van 16 & 17 September 2017 om precies te zijn. Tot volgend jaar !
 
Uitslagen:
 

Pro-Men
Jordy Vonk

Pro-Women
Lilian de Geus

Men
Hans Schuttert

Women
Romy Ann Dingerdis

Masters
Jan Wiiteveen

Jeugd 15 t/m 17 jaar Boys
Max Baaijen

Jeugd 15 t/m 17 jaar Girls
Annabel Krullaars

Kids t/m 14 jaar Boys
Matthijs van Wijngaarden

Kids t/m 14 Jaar Girls
Ashley Veenstra

Tandem
Bo & Jan Jaap