Nieuws

Forecast The RealTripMet nog twee weken te gaan lijkt er dan toch na een tamelijk wind loze periode enige verandering in de atmosfeer te komen.Dit alles in gang gezet door een naar zuid verplaatsende straalstroom. 

We gaan dit aankomend weekend merken. Door een in kracht toenemende straalstroom boven de Atlantische oceaan, uitstrekkend over Nederland, zal zich een diepe depressie ontwikkelen die volgens de laatste runs via het midden van de UK de Noordzee op zal trekken (wind10mkph 156.jpg & wind10mkph 168.jpg).
Maar we weten allemaal met nog een week te gaan en heel veel runs verder dat er best nog wel het een en ander zal veranderen, dit kunnen we mooi volgen via de pluim.
 
Dan komen we na het volgend weekend in de aanloop naar het weekend van de realtrip, wat gaat er dan gebeuren?  Het zou best wel eens kunnen zijn dat orkaan Irma, die nu op weg is naar de noordzijde van de bovenwindse eilanden, later, nadat de orkaan als een categorie 4 orkaan Florida bereikt heeft, in de straalstroom richting Europa terecht komt.

Dit betekent dat in het weekend van The Real Trip kans is op goede windcondities.
Maar andere opties zijn er ook. Het heeft echter nog geen zin om al deze opties nu al te benoemen, het is nog veel te ver! Zeker als we nu al zien dat de spreiding in de pluim voor aankomend weekend al vrij groot is.
Op het plaatje IMG 20170901 is te zien dat er vele verschillende koersen zijn die de orkaan Irma nu nog af kan gaan leggen. Mocht de orkaan in noordoostelijke richting afbuigen heeft dit gevolgen voor het weer in Europa, mocht de orkaan Irma de andere kant afbuigen heeft dit geen enkele consequentie. Dus alles ligt nog open!
 
Conclusie:
 

  • Een spannende periode breekt aan zeker omdat er verandering lijkt te komen in de huidige weerspatronen.
  • Leuk om te volgen in de media wat gaat orkaan Irma doen bv. Via het Twitter account @mlcfanatic
  • Komt er echt storm of blijft de depressie op grote afstand in het weekend van 9 september.